duminică, 15 mai 2011

PD–L face alergie la critică

de Emil HĂLĂŞTUAN
Democrat-liberalii rumegă cu greu critica. Credincioşi conceptului stalinist „Cine nu-i cu noi este împotriva noastră”, purtătorii turdeni ai flamurii portocalii l-au făcut hoţ pe Cristian Matei, preşedintele PSD-ului local, după ce acesta „a îndrăznit” să aibă o opinie critică la adresa „înţeleptei conduceri de partid şi de oraş şi a măreţelor realizări făptuite de aceasta în epoca pedelistă”. Dacă omul a furat şi pedeliştii ştiau, trebuiau să o spună înainte. Altfel, povestea pute a demascare stalinistă.
„Drumurile proaste reprezintă principala problemă” pe care turdenii au semnalat-o liderilor social-democraţi clujeni, care au organizat în ultimele săptămâni consultări cu cetăţeni din tot județul, se precizează într-un comunicat remis presei de organizaţia judeţeană PSD Cluj.
Potrivit comunicatului, în Turda principala problemă este calitatea foarte proastă a lucrărilor de modernizare a drumurilor, lucrări plătite cu bani publici. “Practic, banii cetățenilor sunt irosiți pe lucrări care rezistă câteva zile și singurele interese de care le pasă celor de la putere sunt cele ale firmelor clientelare. Din păcate, în Turda nimic din ceea ce se face nu este făcut coerent, ci strict pe criterii de imagine. Întregul oraș este permanent în lucru și nu mai știm cine, ce și când a început să lucreze”, a declarat Cristian Matei, preşedintele social-democraţilor turdeni şi vicepreședinte al PSD Cluj.
Replica organizaţiei PD – L Turda, partid din care fac parte primarul localităţii, Tudor Ştefănie, viceprimarul, Mircea Irimie şi încă nouă din cei 21 de membri ai Consiliului local, a venit imediat:
“Referitor la declaraţia consilierului local PSD şi Preşedinte al Organizaţiei PSD Turda, Cristian Matei, făcută în cadrul întâlnirilor cu cetăţenii, cu privire la faptul că în Turda nu se realizează nimic concret, ci totul se face doar pentru imagine” în comunicat se precizează că “dl. Matei Cristian, Preşedintele organizaţiei PSD Turda şi consilier local nu a semnalat niciodată o problemă a cetăţeanului turdean în şedinţele Consiliului Local Turda şi nici nu a luat cuvântul în plen cu privire la proiectele de hotărâri ale CL, în ultimii trei ani sau în conferinţele de presă. Mai mult, domnia sa nici măcar nu a participat la toate şedinţele de Consiliu Local… Dl. consilier local Matei Cristian a fost şi este un absent al vieţii comunităţii turdene. În concluzie, nu poate să reprezinte interesul acesteia, iar în acest sens stă dovadă activitatea domniei sale din ultimii opt ani. Domnia sa ar trebui să ştie un lucru foarte important: după atâţia ani de experienţă politică, pe care pretinde că o deţine, că votul cetăţeanului se obţine prin muncă, seriozitate şi respectarea legilor, şi nu prin vorbe fără substanţă, etichetate drept baloane de săpun.
În primul rând, dl. Matei Cristian ar trebui să-şi plătească datoriile faţă de Primăria municipiului Turda pentru furt de curent electric din reţeaua publică, constatate în fapt de administraţia publică şi recunoscute şi de către dânsul…În concluzie, domnule consilier local Matei Cristian şi Preşedinte al Organizaţiei PSD Turda, vă solicităm, în mod public, să vă prezentaţi raportul de activitate ca şi consilier local de la data investirii şi până în prezent, cu argumente şi dovezi concrete pentru o informare corectă a cetăţeanului în numele căruia pretindeţi că pledaţi”, se arată în încheierea comunicatului semnat “Departamentul de imagine şi relaţii mass-media al Org. PDL Turda”.
Preşedintele organizaţiei PSD Turda, Cristian Matei, membru al forului deliberativ turdean din anul 2000, căruia, în comunicatul departamentului de imagine şi relaţii mass-media al organizaţiei PD – L Turda i se aduce şi acuzaţia de furt de energie electrică a comentat astfel reproşurile formulate la adresa sa:
“Mă surprinde reacţia unei formaţiuni politice la un comunicat ce viza, de fapt, administraţia publică turdeană, nu organizaţia locală a PD-L.
Din textul replicii PD-L rezultă clar frustrarea unor membri ai acestui partid (fie ei chiar şi şefi de diverse departamente), care trebuie să îşi justifice cumva activitatea în faţa şefilor de partid. Consider afirmaţiile făcute la adresa mea drept un atac la persoană. În consecinţă, nu voi da curs insinuarilor din textul comunicatului, pentru a nu transforma dialogul politic într-o bălăcăreală ce nu îşi are locul şi rostul între oameni civilizaţi.
În fapt, eu personal, împreună cu formaţiunea politică din care fac parte, încercăm să promovăm competiţia politică autentică, aşa cum ar trebui să se manifeste aceasta într-o ţară europeană.
În ceea ce priveşte activitatea mea în cadrul Consiliului local Turda, aceasta este şi trebuie judecată doar de către concetăţenii mei, nu de exponenţii unui alt partid politic decât cel din care fac parte”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu