duminică, 19 iunie 2011

Variantele de regionalizare circulă pe net

Pamflet plăsmuit de Pro-Scris şi ilustrat de Netu
Pesemne că, asemenea grupului de gânditori din Guvernul României, care zice-se că a avut o contribuţie, hai să credem majoră, la elaborarea planului regionalizării României, ce i-a băgat în draci pe unguri, dar şi pe „opoziţia”, o haită similară bântuie pe net. Şi iacătă minunea: Guvernul şi Preşedintele şi Net-ul elaborează planuri de regionalizare, iar ungurii, secuii, UDMR-ul şi Tokes intenţionează să nu se mai supună civic. Estimp, opoziţia, sau USL-ul, ori amândouă într-un loc, cântă, în surdină: „Lasă, lasă, că ajungem noi acasă.”...
Acu ce o fi însemnând „acasă” în varianta „alianţei socialiste”, ca să îl cităm pe Boc? După împărţirea bietei ţărişoare, înfăţişată în fotografie „acasă” poate însemna în Nuţiland, iar dacă lui Antonescu, aşa de un egzanplu, i se apleacă de la cârnaţii de Pleşcoi, faima ţaratului Elenei Udrea „crinul” îl poate trimete pe Victoraş, cu poanta, în Pălincăland, după niscai rezeş fiert de trei ori, ce crapă obiectul de muncă al stomatologilor. Şi dacă Ponta nu iese la capăt cu maramureşenii sau moroşănii, pe care Boc sau nene-su Traian îi şi văd clujeni neaoşi, mai rămâne o şansă: principatul Monalcool de import. Că dacă opoziţia face frumos, poate rezolvă alde Blejnaru ori Igaş greaţa Crinului dedulcit la cârnaţii de Pleşcoi din ţaratul Nuţiland.
De doi lei speranţă + 24 la sută TVA: „Ce vă tot legaţi de regionalizare mă disponibilizaţilor? Dacă se face treaba, o să aibă şi limba română dialecte, ca orişice grai ce se respectă. Şi ţara o să devină mai mare, pentru că o să aibă şi voievozi, nu numai cârmaci-jucător. Aşe că mucles, pesimiştilor. Off, că nu mă mai înţelege nimeni! Io le vreu binele şi ei îmi vor capu... Unde-i Jamaica de altă dată? (Reproducerea întocmai şi la timp a textului scrisorii găsite într-o sticlă naufragiată, ce plutea în derivă pe oceanul Wikileakx).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu