marți, 11 octombrie 2011

Campionatul European de karate pentru copii, cadeţi şi juniori (WUKF): Două titluri de vicecampioni europeni pentru „samuraii” turdeni

de Emil HĂLĂŞTUAN
Micii karatişti de la clubul „Samurai” Turda au urcat de două ori pe cea de-a doua treaptă a podiumului, la Campionatul European, întrecere rezervată copiilor, cadeţilor şi juniorilor, a cărei ediţie din acest an s-a desfăşurat la Gyor, în Ungaria, din 5 pînă în 9 octombrie. Titlurile de vicecampioni europeni pentru clubul turdean le-au obţinut Alexandru Chiorean (kata, 9 – 10 ani) şi Diana Urcan (kata, 11 – 12 ani). Pe locul trei s-au clasat Cosmin Rotaru (kata, 13 – 14 ani), Bianca Bărbat (kata, 13 – 14 ani), Alexandra Chiorean, Bianca Bărbat şi Alisa Lupeanu ((kata echipe, 15 – 17 ani).
La această competiţie au participat 1385 de sportivi din înteaga Europă. Antrenorul karatiştilor de la clubul Samurai Turda, Paul Căţănaş, a declarat că acest campionat european de copii a fost mai puternic decît Campionatul Mondial. „Majoritatea copiilor din lotul nostru, care au participat la acest campionat, au fost pentru prima dată la o competiţie de o asemenea avengur şi de aceea aş vrea să-i felicit pntru rezultatele obţinute. Aş dori să se ştie că acest lot este la început de drum şi că eu am mare încredere în ei”, a adăugat Paul Căţănaş.
Sprijinul financiar pentru participarea la Campionatul European de la Gyor a lotului de karatişti de la clubul „Samurai” a fost acordat de Primăria şi Consiliul local şi Compania de Apă Arieş, toate din Turda, respectiv de societatea comercială ACSA din Cîmpia Turzii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu