duminică, 30 octombrie 2011

Fotbal: Liga II, seria Vest Arieşul – prima victorie Arieşul Turda – FC Bihor Oradea 2 – 1 (1 – 0)

de Emil HĂLĂŞTUAN
După zece partide fără victorie, fotbaliştii Arieşului Turda jucau partida din etapa a XI –a, cu FC Bihor, sub semnul întrebării hamletiene: “A fi sau a nu fi?” În cazul unui nou eşec pe teren propriu, sau a altei remize, după partida de sîmbătă, 29 octombrie, conducerea clubului Arieşul Turda era decisă să renunţe la mai mulţi “mercenari” pe care urma să-i înlocuiască cu jucători din propria pepinieră.
Gazdele au început partida cu aplomb şi, în minutul 7 al partied cu FC Bihor, Arieşul înscria primul gol pe teren propriu din acftuala ediţie de campionat. David a şutat puternic spre poarta formaţiei bihorene, portarul Pogacsics a respins mingea în faţă şi Tilincă a înscris, cu capul, din apropiere. Între minutele 17 şi 21 Boroştean şi Robert Cristian au ratat cu seninătate cite două mari ocazii de gol şi astfel Arieşul, în loc să îşi sporească avantajul în faţa unei echipe surprinse de iureşul “vulturilor roşii” a traspirat serios, pînă la finalul partidei, pentru a obţine o victorie la limită. În minutul 26, arbitrul partidei, Marian Balaci, l-a eliminate cu prea mare uşurinţă pe Ciprian Străuţ, de la gazde, pentru o pretinsă simulare a unui fault, ce, în opinia lui Balaci ar fi comis-o jucătorul Arieşului în careul formaţiei bihorene.
În superioritate numerică, orădenii au ieşit la joc şi au ratat situaţii bune de gol prin Muscă, care în minutul 37 a şutat de la circa 7 metri în plasa laterală a porţii lui Pampea şi prin Malinic, care, în minutul 42 a trimis mingea milimetric pe lîngă bara din stînga porţii gazdelor.
După pauză, deşi evolua cu un om mai puţin, Arieşul a revenit la cîrma jocului. În minutul 48, Tilincă aşutat peste poartă de la marginea careului mic. Peste alte două minute, Tîrcă a centrat de pe partea dreaptă, Tilincă a reluat, cu capul, dar a trimis mingea pe mijlocul porţii şi apărătorii formaţiei orădene au reuşit să respingă.
Oaspeţii au ripostat prin Diarra, care, în minutul 51, a şutat pe jos, în diagonală, la colţul lung, dar mingea a trecut pe lîngă poarta apărată de către Pampea. Proaspăt introdus în teren, Birtalan putea înscrie golul egalizator în minutul 69, dar Pampea a respins în corner mingea şutată la rădăcina barei de către jucătorul formaţiei bihorene.
În minutul 79 Sfîrlea a executat o lovitură liberă, de la aproximativ 25 de metri, dar Pampea a reţinut mingea în doi timpi din faţa lui Birtalan.
Peste un minut oaspeţii au reuşit să egaleze. La o centrare înaltă în careul gazdelor, Pampea a respins mingea defectuos, iar Birtalan, aflat singur la cinci metri de poartă, a înscris nestingherit, ca la o miuţă în curtea şcolii. Minunea s-a petrecut în ultimul minut de joc. Arbitrul Marian Balaci, care tot timpul a încercat să îşi facă iertată greşeala pe care şi-a dat seama că a făcut-o atunci cînd la eliminat pe Străuţ, a dictat penalty pentru gazde după un presupus fault al lui Deaconescu asupra lui Tîrcă, al o fază desfăşurată în careul oaspeţilor.
Golul primei victorii obţinute de Arieşul în actuala ediţie de campionat l-a reuşit portarul Pampea, care a transformat lovitura de pedeapsă obţinută de “vulturii roşii” în finalul jocului cu FC Bihor.
Cu o victorie, patru remize şi şase înfrîngeri, după 11 etape Arieşul Turda ocupă locul 16, ultimul al clasamentului seriei Vest din liga a doua, cu şapte puncte.
Marcatori: Tilincă ('7), Pampea ('90-pen) / Birtalan ('80)
Arieşul: Pampea – Tîrcă, Bier, Timar, Tegzeş - R. Cristian (82, Cr. Pop), C. Străuţ, Daouda, Boroştean (82, J. Vajda), Tilincă, Adrian David (70, V. Pop) Antrenor: George Ciorceri
FC Bihor: Pogacsics – Oltean, Muscă, Deaconescu, Diarra – Coroian, Selagea (51, Fl. Pop), Sfîrlea, Florean (76 Popa) – Malinic (46 Birtalan) , Sorian
Antrenor: Stelian Farcău
Avertismente: C. Străuț (23; 26), Pampea (90+3) / Malinic (38), Selagea (45+2), Muscă (70), Popa (90+3)
Eliminare: C. Străuț (26)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu