duminică, 27 noiembrie 2011

Meditaţii gratuite pentru viitorii absolvenţi de liceu

de Emil HĂLĂŞTUAN
Pentru al doilea an consecutiv, Asociaţia pentru Protecţie Socială şi Apărarea Drepturilor Omului (APSADO), din Turda, organizează meditaţii gratuite pentru elevii care vor susţine examenul de bacalaureat în 2012.
La deschiderea festivă a cursurilor, eveniment petrecut joi, 24 noiembrie, cu începere de la ora 18, gazdele, adică preşedintele şi secretarul APSADO, Robert Cojan, respectiv Radu Stoica, l-au avut ca oaspete pe senatorul social-democrat de Cluj, Alexandru Cordoş.
La meditaţii, care vor avea o durată de şase luni, s-au înscris 30 de elevi de la liceele din Turda. Aceştia se vor pregăti la limba şi literatura română, matematică, fizică şi limba engleză. Orele de meditaţii, susţinute în mod voluntar de către profesoarele Dora Arion, Daniela Pîrlea, Oana Duca şi Geanina Ciobanca, se vor desfăşura marţea, miercurea şi joia, între orele 16.30 şi 18, la sediul APSADO, din Turda, Piaţa Republicii nr. 15.
Iniţiatoarea acestor meditaţii, profesoara Dora Arion, a precizat că la prima acţiune de acest fel, desfăşurată din toamna anului 2010 pînă în vara aceasta, s-au înscris 28 de elevi. Dintre cei 22 de cursanţi care au încheiat prima serie de meditaţii, 20 au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat în sesiunile organizate în 2011.
Senatorul Alexandru Cordoş a remarcat că „organizarea acestor meditaţii este necesară din cauza lipsei de implicare a autorităţilor locale în desfăşurarea procesului de învăţămînt”. Parlamentarul clujean consideră că Turda are nevoie „în afară de borduri, de locuri de muncă şi de oameni de valoare” aşa cum acest oraş a avut mereu, de-a lungul timpului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu