duminică, 26 februarie 2012

Horea Uioreanu: „Mafia portocalie funcţionează, cu vîrf şi îndesat, la Cîmpia Turzii”

de Emil HĂLĂŞTUAN
Deputatul liberal de Cluj a formulat această concluzie cu ocazia lansării candidaturii lui Radu Hanga, susţinut atît de PSD cît şi de PNL, pentru funcţia de primar al Cîmpiei Turzii. Cu o zi înainte, joi, 23 februarie, Horea Uioreanu a
participat la şedinţa Consiliului local din Cîmpia Turzii şi a văzut astfel cum membrii PSD, respectiv PNL, din forul deliberativ muncipal au dejucat o tentativă a puterii portocalii, ce a intenţionat să ofere pe tavă secretarului de stat Cristian Haiduc, preşedintele organizaţiei PD-L Cîmpia Turzii, posibilitatea de a cumpăra, printr-o firmă unde asociaţi sînt membrii familiei sale, şapte birouri, aflate în proprietate publică. „Strategia” nu a avut sorţi de izbîndă, mai ales pentru că, pe ordinea de zi a aceleiaşi şedinţe, de joi, 23 februarie, Consiliul local din Cîmpia Turzii avea de discutat despre un alt proiect de hotîrîre, iniţiat de către primarul oraşului, Ioan Vasinca, prin care se cerea aprobarea cumpărării „unor imobile care pot avea destinaţia de birouri sau de spaţii de locuit pentru persoane aflate în situaţii de criză sau în situaţii de urgenţă”. Cu alte cuvinte, pe de-o parte autorităţile locale intenţionau să vîndă şapte birouri, iar mai apoi să cumpere altele, dacă se va ivi vreo oportunitate în acest sens.
Preşedintele de şedinţă, liberalul Dorin Lojigan, avocat de profesie, a demontat toate argumentele consilierilor democart-liberali, care încercau să-şi lămurească colegii să voteze, mai ales, pentru vinderea celor şapte birouri solicitate de Indagra Transilvania SRL. Lojigan a demonstrat că respectivul proiect de hotărîre este injust, incorect şi nelegal. În cel din urmă, iniţiatorul, primarul Ioan Vasinca, a anunţat că retrage respectivul proiect de hotărîre de pe ordinea de zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu