joi, 23 februarie 2012

USL – listă comună pentru alegerile locale de la Turda

de Emil HĂLĂŞTUAN
Tendinţele separatiste manifestate de conservatorii turdeni, al căror preşedinte, Dorel Corpodean, a fluturat des intenţia de a candida la alegerile locale pe cont propriu, au sfîrşit într-un acord încheiat între cele trei organizaţii turdene ale formaţiunilor politice ce fac parte din Uniunea Social-Liberală. Potrivit acestui acord, candidaţii organizaţiilor PSD, PNL şi PC Turda vor participa pe listă comună la alegerile locale de anul acesta.
Într-o şedinţă desfăşurată luni, 20 februarie, la sediul PSD, cei trei preşedinţi de organizaţii, respectiv Cristian Matei (PSD), Călin Felezeu (PNL) şi Dorel Corpodean (PC), împreună cu membri din conducerile filialelor locale ale formaţiunilor politice amintite, au ajuns la concluzia că varianta ce asigură cele mai mari şanse de succes la alegerile locale o reprezintă cea a participării la scrutin pe listă comună, sub sigla Uniunii Social-Liberale.
Locurile pe lista USL, la Turda vor fi repartizate conform parităţii între PSD şi ACD, alianţă formată din PNL şi PC. Primul loc pe listă revine PSD-ului, al doilea ACD-ului şi alternanţa se va păstra pînă la ultimul loc de pe listă. Numele candidaţilor şi locul fiecăruia dintre aceştia pe listă se vor stabili ulterior, se precizează într-un comunicat de presă al USL Turda. La întîlnirea desfăşurată în seara zilei de luni, 20 februarie, s-a căzut de acord şi asupra susţinerii, de toate formaţiunile politice din cadrul USL, a unei candidaturi comune pentru funcţia de primar al Turzii. Astfel, membrii conducerilor celor trei organizaţii locale ale PSD, PNL şi PC au decis ca, pentru funcţia de primar al Turzii, să susţină candidatura social-democratului Radu Stoica.
De acum înainte, conducerile organizaţiilor turdene din cadrul USL se vor întîlni cel puţin odată pe săptămînă, pentru a discuta despre problemele strategiei electorale comune, ce va fi aplicată pentru cîştigarea alegerilor locale de la Turda, a menţionat preşedintele organizaţiei PSD, Cristian Matei.
După încheierea întîlnirii, Matei a declarat „Mă bucură decizia adoptată de cele trei partide, de a merge pe listă comună la alegerile locale din vara aceasta. De asemenea, consider de bun augur pentru succesele viitoare, acordul de susţinere a candidatului social-democrat pentru funcţia de primar al Turzii, domnul Radu Stoica. Cred că eu şi colegii mei, Călin Felezeu, preşedintele liberalilor, respectiv Dorel Corpodean, liderul conservatorilor turdeni, am dat dovadă de înţelepciune cînd am decis să ne prezentăm în faţa alegătorilor turdeni cu o listă comună de candidaţi pentru Consiliul local şi să susţinem un candidat unic pentru funcţia de edil-şef al Turzii. Hotărîrea de a candida sub sigla USL sporeşte şansele noastre de a cîştiga alegerile locale la Turda, ceea ce nu reprezintă decît un prim pas, ce se cere continuat printr-o contribuţie cît mai consistentă, din partea noastră, la victoria USL-ului în alegerile parlamentare din toamna anului 2012”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu