joi, 8 martie 2012

Ordinul de front al „românilor mari” în campania pentru alegerile locale: „Sprijiniţi candidaţii partidelor româneşti, pentru a bloca accesul ungurilor la funcţiile de primar”

de Emil HĂLĂŞTUAN
Acest îndemn l-a rostit secretarul general al Partidului „România Mare” Gheorghe Funar, la întîlnirea cu preşedinţii şi vicepreşedinţii organzaţiilor PRM din Turda, Cîmpia Turzii şi din comunele învecinate cu aceste două oraşe ale judeţului Cluj.
Desfăşurată miercuri, 7 martie, la Sala Mare a Primăriei din Turda, întîlnirea a prilejuit reunirea a peste 100 de membri ai conducerilor organizaţiilor PRM din Turda, Cîmpia Turzii, Mihai Viteazu, Luna, Viişoara, Sănduleşti, Petreştii de Jos, Călăraşi şi din alte localităţi rurale situate în bazinul inferior al Arieşului. Aceştia au aflat de la Gheorghe Funar că, pînă în 25 martie, trebuie să trimită la filiala judeţeană Cluj a PRM listele cu candidaţii la alegerile locale, pentru funcţiile de primar, cele de membri în forurile deliberative locale şi în cel judeţean. Până la aceeaşi dată se va stabili şi persoana care va candida, din partea PRM, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.
Deoarece legea electorală modificată prevede alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, Gheorghe Funar le-a recomandat participanţilor la întîlnirea de la Turda să întocmească, pe cît posibil, liste complete de candidaţi, pentru a încerca să îşi valorifice astfel şansa de a avea reprezentanţi în birourile secţiilor de votare. Acolo unde candidatul PRM nu are şanse reale de a cîştiga funcţia de primar, Funar a recomandat peremiştilor să sprijine candidatul cel mai bine poziţionat, al unui „partid românesc” oricare ar fi acesta. „Puteţi încheia alianţe electorale cu orice formaţiune politică, în afara UDMR. Sprijiniţi candidaţii partidelor româneşti, pentru a bloca accesul ungurilor la funcţiile de primar. Acolo unde este cazul, negociaţi cu partenerii de alianţe funcţia de viceprimar şi renunţaţi la candidatul propriu” a încheiat Funar expunerea despre strategia ce trebuie adoptată de organizaţiile PRM din cadrul filialei judeţene Cluj a partidului lui Corneliu Vadim Tudor la apropiatele alegeri locale, ce se preconizează a avea loc în 10 iunie. Un asemenea caz, de sprijinire a candidatului altei formaţiuni politice, pentru a bloca accesul reprezentantului UDMR la funcţia de primar, este cel al social-democratului Ioan Roman, primarul în exerciţiu al Viişoarei, propus de Uniunea Social-Liberală pentru un nou mandat de edil-şef al comunei de lîngă Cîmpia Turzii. „Roman trebuie sprijinit, pentru că în Viişoara sînt mulţi unguri şi,dacă voturile românilor se împart între mai mulţi candidaţi, creşte riscul de a pierde funcţia de primar de acolo, în favoarea UDMR” a explicat Gheorghe Funar.
La întîlnirea de la Turda, pe lîngă Gheorghe Funar, au mai participat vicepreşedintele filialei Cluj a PRM, Petru Guş, iar din partea organizatorilor, în Sala Mare a primăriei turdene s-au aflat preşedinţii organizaţiilor PRM din Turda şi din Cîmpia Turzii, consilierii locali Doru Anca, respectiv Alexandru Tulai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu